Snabba upp WordPress

Vill du snabba upp din WordPress webbplats?

Sidor som laddar snabbt förbättrar användarupplevelsen, ökar dina antal sidvisningar och hjälper till med din SEO. I den här artikeln kommer vi att dela de mest användbara WordPress-hastighetsoptimeringstipsen för att öka WordPress-prestanda och snabba upp din webbplats.

Varför hastighet är viktigt för din WordPress-webbplats?

Studier visar att från 2000 till 2016 har den genomsnittliga mänskliga uppmärksamhetsspannet sjunkit från 12 sekunder till 7 sekunder. Vad innebär det här för dig som webbplatsägare? Du har väldigt lite tid att visa användarna ditt innehåll och övertyga dem om att stanna kvar på din webbplats. En långsam webbplats innebär att användare potentiellt kommer att lämna din webbplats innan den ens laddas. Enligt en StrangeLoop-fallstudie som involverade Amazon, Google och andra större webbplatser kan en fördröjning på 1 sekund i sidladdningstiden leda till 7% förlust av konverteringar, 11% färre sidvisningar och 16% minskning av kundnöjdheten.

Utöver det har Google och andra sökmotorer redan börjat straffa långsammare webbplatser genom att trycka ner dem i sökresultaten vilket innebär lägre trafik för långsamma webbplatser. För att sammanfatta allt, om du vill ha mer trafik, prenumeranter och intäkter från din webbplats, måste du göra din WordPress-webbplats SNABB!

Hur kontrollerar du din WordPress-webbplatshastighet?

Ofta tycker nybörjare att deras webbplats är OK bara för att den inte känns långsam på sin dator. Det är ett STORT misstag. Eftersom du ofta besöker din egen webbplats lagrar moderna webbläsare som Chrome din webbplats i cacheminnet och förinstallerar den automatiskt så snart du börjar skriva en adress. Detta gör att din webbplats laddas nästan direkt. En vanlig användare som besöker din webbplats för första gången kanske inte har samma upplevelse. Faktum är att användare på olika geografiska platser kommer att ha en helt annan upplevelse. Det är därför vi rekommenderar att du testar din webbplatshastighet med ett verktyg som IsItWPs WordPress-hastighetstest. Det är ett gratis onlineverktyg som låter dig testa din webbplats hastighet.

När du har kört ditt webbplatshastighetstest kanske du undrar vad som är en bra webbplatshastighet som jag bör sikta på? En bra sidladdningstid är under 2 sekunder. Men ju snabbare du kan göra det, desto bättre är det. Några millisekunder av förbättringar här och där kan lägga till rakning av hälften eller till och med en hel sekund från din laddningstid.

Vad saktar ner din WordPress-webbplats?

Din hastighetstestrapport kommer sannolikt att ha flera rekommendationer för förbättringar. Men det mesta är teknisk jargong som är svår att förstå för nybörjare.

Att lära sig vad som saktar ner din webbplats är nyckeln till att förbättra prestanda och fatta smartare långsiktiga beslut.

De främsta orsakerna till en långsam WordPress-webbplats är:

  • Webbhotell – När ditt webbhotell inte är korrekt konfigurerat kan det skada din webbplatshastighet.
  • WordPress-konfiguration – Om din WordPress-webbplats inte visar cachade sidor, kommer den att överbelasta din server vilket gör att din webbplats blir långsam eller kraschar helt.
  • Sidstorlek – Främst bilder som inte är optimerade för webben.
  • Dåliga plugins – Om du använder ett dåligt kodat plugin kan det sakta ner din webbplats avsevärt.
  • Externa skript – Externa skript som annonser, teckensnittsläsare etc kan också ha en enorm inverkan på din webbplats prestanda.

Nu när du vet vad som saktar ner din WordPress-webbplats, låt oss ta en titt på hur du snabbar upp din WordPress-webbplats.

Vikten av bra ett bra webbhotell

Din webbhotell leverantör spelar en viktig roll för webbplatsens prestanda. Alla webbhotell har en delad miljö där tusentals eller hundra tusentals andra hemsidor delar på serverresurser. Detta innebär att om någon annan kund får mycket trafik, påverkar det hela serverns prestanda som din hemsida ligger på vilket i sin tur kommer att sakta ner din webbplats eller tom göra att den inte kan nås.

Å andra sidan, genom att använda ett premium webbhotell får du de bästa optimerade serverkonfigurationerna för att köra din hemsida och WordPress. Vi är ett sådant företag som under 20 år byggt upp vårt egna moderna och mest avancerade webbhotell system som finns och är special anpassat för WordPress baserade webbplatser och e-handel. Vi erbjuder automatiska säkerhetskopieringar, WordPress uppdateringar och mer avancerade säkerhetskonfigurationer för att skydda din webbplats. Vi rekommenderar därför vårt Premium Webbhotell eller egen server hos oss kallat VPS. Vi är också den mest populära i branschen hos de företag som värdesätter snabbhet och stabil drift. Små som stora internationella företag, kyrkan och kommuner använder våra lösningar och hjälp med driften. Kontakta oss så hjälper vi er att flytta till oss!

Snabba upp WordPress i några enkla steg

Vi vet att att göra ändringar i din webbplatskonfiguration kan vara en skrämmande tanke för nybörjare, särskilt om du inte är en tekniknörd. Men oroa dig inte, du är inte ensam. Vi har hjälpt tusentals WordPress-användare att förbättra sin hastigheten på sin WordPress hemsida.

Vi kommer att visa dig hur du kan snabba upp din WordPress-sajt med bara några klick (ingen kodning krävs).

Installera ett WordPress Caching Plugin

WordPress-sidor är “dynamiska”. Det betyder att programkod körs och bygger upp varje sida för varje besök till ett inlägg eller en sida på din webbplats. Programkod kräver mycket server resurser vilket ställer stora krav på din Webbhotell leverantör. För att dynamiskt skapa dina sidor måste WordPress köra en process för att hitta den information som krävs såsom bilder, databas information och extern information, sätta ihop allt och sedan skicka det till besökarens webbläsare som sedan bygger upp hemsidan och visar den. Denna process omfattar väldigt många steg, och det kan verkligen sakta ner din webbplats när du har flera personer som besöker den samtidigt och ännu långsammare om hemsidan ligger på ett vanligt webbhotell.

Det är därför vi rekommenderar att alla WordPress-webbplatser använder ett caching-plugin samt en optimal server konfiguration. Cachning kan göra din WordPress-webbplats allt från 2x till 5x snabbare.

Istället för att gå igenom hela processen att bygga upp sidan för varje besökare, skapar cache plugin en kopia av sidan efter den första laddningen och visar sedan den cachade versionen till varje efterföljande användare. Det finns många bra WordPress-cache-plugins tillgängliga, men vi rekommenderar att du använder antingen WP Rocket (premium) eller WP Super Cache (gratis) plugin.

Optimera bilder för hastighet

Bilder ger liv åt ditt innehåll och hjälper till att öka engagemanget. Forskare har funnit att användningen av färgad bild gör människor 80 % mer benägna att läsa ditt innehåll.

Men om dina bilder inte är optimerade kan de skada mer än att hjälpa. Faktum är att icke-optimerade bilder är ett av de vanligaste hastighetsproblemen som vi ser på nybörjarwebbplatser.

Innan du laddar upp ett foto direkt från din telefon eller kamera rekommenderar vi att du använder ett fotoredigeringsprogram för att optimera dina bilder för webben.

I sina ursprungliga format kan dessa foton ha enorma filstorlekar. Men baserat på bildfilformatet och den komprimering du väljer i ditt redigeringsprogram kan du minska din bildstorlek med upp till 5x.

På Webbfabriken använder vi bara två bildformat: JPEG och PNG.

Nu kanske du undrar: vad är skillnaden? Tja, PNG-bildformatet är okomprimerat. När du komprimerar en bild förlorar den en del information, så en okomprimerad bild kommer att ha högre kvalitet med fler detaljer. Nackdelen är att det är en större filstorlek, så det tar längre tid att ladda.

JPEG, å andra sidan, är ett komprimerat filformat som minskar bildkvaliteten något, men det är betydligt mindre i storlek.

Så hur bestämmer vi vilket bildformat vi ska välja?

Om vår bild eller bild har många olika färger använder vi JPEG.
Om det är en enklare bild eller om vi behöver en transparent bild, så använder vi PNG.

Majoriteten av våra bilder är JPEG.

Bästa praxis för WordPress prestandaoptimering

När du har installerat ett caching-plugin och optimerat dina bilder kommer du att märka att din webbplats kommer att börja laddas mycket snabbare.

Men om du verkligen vill hålla din webbplats så snabb som möjligt måste du använda de bästa metoderna nedan.

Dessa tips är inte för tekniska, så du behöver inte känna till någon kod för att implementera dem. Men att använda dem kommer att förhindra vanliga problem som kommer att sakta ner din webbplats.

Använd ett Content Delivery Network (CDN)

Kommer du ihåg hur vi nämnde ovan att användare på olika geografiska platser kan uppleva olika laddningstider på din webbplats? Det beror på att platsen för dina webbhotellservrar kan ha en inverkan på din webbplatshastighet. Låt oss till exempel säga att ditt webbhotell har sina servrar i USA. En besökare som också är i USA kommer i allmänhet att se snabbare laddningstider än en besökare i Indien. Att använda ett Content Delivery Network (CDN) kan hjälpa till att snabba upp laddningstiderna för alla dina besökare. Ett CDN är ett nätverk som består av servrar över hela världen. Varje server kommer att lagra “statiska” filer som används för att skapa din webbplats. Dessa statiska filer inkluderar oföränderliga filer som bilder, CSS och JavaScript, till skillnad från dina WordPress-sidor som är “dynamiska” som förklarats ovan.

När du använder ett CDN, varje gång en användare besöker din webbplats serveras de statiska filerna från vilken server som är närmast dem. Din egen webbhotellserver kommer också att vara snabbare eftersom CDN gör mycket av jobbet.

Du som kund hos Webbfabriken har i ditt premium webbhotellpaket tillgång till vårt CDN system som finns i 18 länder och därmed laddas hemsidan nära dina besökare. Du behöver kontakta oss för att få CDN uppsatt och aktiverat på din hemsida – endast WordPress.

en_USEnglish